Sindicatul Liber din Invatamant - Dambovita
image Social Media SLI-DB:

Comunicat FSLI - Concurs directori

Comunicat FSLI - 22.09.2016

Graba cu care se organizează concursul de directori nu va conduce la depolitizarea acestor funcții, ci va avea consecințe negative asupra beneficiarilor primari ai educației, elevii!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a militat, în ultimii ani, pentru organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți, însă nu putem accepta ca, un concurs de o asemenea importanță, să se desfășoare într-un interval de timp atât de scurt și în condițiile pe care ministerul le „impune” de pe o zi pe alta!

Consecvenți poziției exprimată de federația noastră privind necesitatea stabilității funcției de conducere exercitate în urma câștigării unui concurs, am fost de acord, în principiu, cu aprobarea metodologiei de concurs, dar cu amendamente, inclusiv acela de amânare a calendarului de desfășurare a concursului, propuneri pe care reprezentanții Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice nu le-au acceptat.

Comunicat FSLI